Tuesday 3 January 2012

De ce oamenii nu sunt facuti sa manance carne





Traducere: Aureliana Corcodel

In poza din dreapta:
1) OM
2) VACA
3) PISICA
4) CAINE
5) CAL

Totodata, la sfarsitul acestei pagini se afla un link mult mai detaliat si vizual, dovedind ca dentitia UMANA este a unui IERBIVOR si nicidecum a unui OMNIVOR. Dovada este chiar in OGLINDA. Priviti-va propria dantura si comparati-o cu a ORICARUI animal OMNIVOR, ca sa nu mai vorbim de CARNIVOR. Un simplu GOOGLE/IMAGES la "HERBIVORES si OMNIVORES si CARNIVORES TEETH" va va lamuri ca nu avem nici FIZIOLOGIA, nici PSIHOLOGIA de predatori, mai departe, adaugand si informatiile ce urmeaza nu numai in aceasta pagina dar si in restul blogului prin celelalte links.




http://www.celestialhealing.net/physicalveg3.htm
De ce oamenii nu sunt facuti sa manance carne

Desi unii istorici si antropologi spun ca omul istoric este omnivor, echipamentul nostru anatomic: dintii, maxilarul si sistemul digestiv favorizează o dieta fara carne. Asociatia Americana de Dieta subliniaza faptul ca „in istorie majoritatea oamenilor au avut o dieta vegetariana sau apropiata de cea vegetariana”.

Si multa lume inca traieste in acest fel. Chiar si in tarile cele mai industrializate, atractia pentru mancarea bazata pe carne este mult mai mica decat acum 100 de ani. A inceput cu frigiderele si cu societatea secolului 20, bazata pe consum. Dar si cu venirea secolului al 20-lea, corpul omenesc nu s-a adaptat la mancarea bazata pe carne. Cercetatorul suedez Karl von Linne spune, „ Structura corpului omenesc, atat la exterior cat si la interior, comparata cu a altor animale, ne arata ca fructele si vegetalele constituie tipul de mancare la care este adaptat”. Graficul de mai jos compara anatomia omului cu cea a animalelor carnivore si erbivore.

Cand te uiti la comparatia dintre erbivore si oameni, noi ne comparam mai mult cu erbivorele decat cu animalele care mananca carne. Oameni clar nu sunt facuti sa digere carne.

Animalele Carnivore: au gheare.
Animalele Erbivore: nu au gheare.
Omul: nu au gheare.

Animalele Carnivore: le lipsesc porii de la suprafata pielii si se racoresc cu ajutorul limbii
Animalele Erbivore: transpira prin porii de pe suprafata pielii.
Omul: transpira prin porii de pe suprafata pielii.

Animalele Carnivore: au dinti frontali ascutiti pentru a sfasia carnea, le lipsesc molarii care sunt folositi pentru a mesteca carnea.
Animalele Erbivore: nu au dinti frontali ascutiti, dar au molari laterali folositit la mestecare.
Omul: nu au dinti frontali ascutiti, dar au molari laterali folositit la mestecare.

Animalele Carnivore: au tractul intestinal doar de 3 ori lungimea corpului pentru a usura trecerea rapida a carnii.
Animalele Erbivore: au tractul intestinal de 10-12 ori lungimea corpului
Omul: au tractul intestinal de 10-12 ori lungimea corpului


Animalele Carnivore: au un acid clorhidric foarte puternic in stomac pentru a digera carnea.
Animalele Erbivore: acidul din stomac este de 20 de ori mai slab decat al carnivorelor.
Omul: acidul din stomac este de 20 de ori mai slab decat al carnivorelor.

Animalele Carnivore: glandele salivare din gura nu trebuiesc sa predigere cerealele si fructele.
Animalele Erbivore: au glande salivare bine dezvoltate care sunt necesare pentru predigestia cerealelor si a fructelor.
Omul: au glande salivare bine dezvoltate care sunt necesare pentru predigestia cerealelor si a fructelor.

Animalele Carnivore: au saliva acida fara enzima ptzalin care sa predigere cerealele
Animalele Erbivore: au saliva alcalina cu ptyalin care sa predigere cerealele.
Omul: au saliva alcalina cu ptyalin care sa predigere cerealele.

Bazat pe graficul lui A.D. Andrews, Fit Food for Men, (Chicago: American Hygiene Society, 1970)

Este cert ca daca omul ar fi fost facut sa manance carne nu am avea asa de multe similitudini cruciale la nivelul sistemului digestiv cu animalele erbivore.

Multi oameni sunt curiosi sa afle, „Daca nu suntem facuti sa mancam carne atunci de ce o facem?”. Deoarece suntem conditionati sa mancam carne. Deasemenea AAD ne spune ca omenirea, sunt dovezi, ca inca din istorie a trait cu ajutorul unei diete lacto-vegetariana.
Un argument adus de cei care mananca carne ar fi; „ In salbaticie, animalele ucid alte animale pentru mancare. Asa este natura.” I

n primul rand, nu suntem in salbaticie. In al doilea rand, putem foarte usor sa traim fara a omora si a manca carne, sa nu mentionam faptul ca am fi mai sanatosi. Si in ultimul rand, cum a fost demonstrat, nu am fost facuti sa mancam carne. Carnea si fructele de mare se descompun in primele 4 ore de la consumare si ramasitele raman pe peretii stomacului si a intestinelor pentru inca 3-4 zile chiar si mai mult daca persoana este constipata.

Mai mult, saliva oamenilor este alkalina, fata de animalele de prada sau cele care mananca carne, care este acida. Saliva alkalina nu actioneaza corespunzator asupra carnii.
Un ultim argument ar fi de punctat asupra problemei: de ce noi oamenii nu ar trebui sa mancam carne, ar fi: toate animalele omnivore si carnivore mananca carnea cruda.

Cand un leu omoara un animal erbivore pentru mancare, sfasie carnea si tesutul pentru a ajunge in zona stomacului pentru a manca organele care sunt pline cu sange ( nutriente ). In timp ce mananca stomacul, ficatul, intestinele etc, leul mananca si pielea animalului mort cu anumite pauze pentru a manca si sangele acestuia. Chiar si ursi care sunt omnivori mananca somonul crud. Dar, mancand crud sau in sange, carne, pe noi oameni ne dezgusta. Asadar, noi trebuie sa o gatim si sa o condimentam pentru ai dat alt gust.

Daca o caprioara este arsa de un foc in padure, un animal carnivor nu o va manca. Chiar si lei de la circ trebuie hraniti cu carne cruda pentru a nu muri de foame. Daca oameni ar fi fost facuti cu adevarat pentru a manca carne, am manca toata carnea cruda si in sange. Gandul ca am manca astfel mancarea ne-ar intoarce stomacul pe dos. Aceasta este contraargumentul faptului ca noi oameni suntem conditionati sa credem ca pentru noi carnea este buna si ca suntem facuti sa o consumam pentru supravietuirea noastra.

Daca am fi fost cu adevarat carnivori sau omnivori, pregatirea carnii si condimentarea cu sare, ketchup, sau sos tabasco nu ar exista si noi oameni am refuza sa mancam carnea in acest fel.

Vegetarismul si avantajele acestuia

Sunt multe beneficii daca esti vegetarian si oameni au devenit mult mai receptivi la beneficiile asupra sanatatii aduse de acest mod de viata. Problemele asupra drepturilor animalelor este unul din motivele pentru care multe persoane devin vegetariene. Oamenilor le pase din ce in ce mai mult de natura. Dar, motivul principal de ce oameni devin vegetarieni sunt beneficiile aduse sanatati.


Carnea nu este buna pentru noi deoarece ne incetoseaza gandirea. Acest lucru este adevarat mai ales daca se mananca carne rosie; carnea alba are mult mai putine grasimi in comparatie cu cea rosie. Absorbirea in exces de grasimi poate conduce la un colesterol foarte ridicat. Daca presupui ca nemancand carne te face sa arati mai urat sau mai nesanatos ar fi bine sa te gandesti din nou. Incearca sa iti imaginezi vacile, caprele, gorilele, elefanti, rinoceri etc sunt toate erbivore si uita-te cat de puternice si rezistente sunt, sa nu mentionam speranta de viata care este mult mai mare in comparatie cu cea a carnivorelor.

Daca te uiti la o gaina sau un vultur ( care este carnivor ), aceste animale mananca orice si priviti cat de nesanatoase aceste animale sunt. Chinezi cred ca chi-ul sau forta vietii din corp este mult mai mica atunci cant consumi carne, acelasi lucru il cred si indienii prin principiile yoghine, forta lor de viata este numita prana.

Mari maestrii de Tai Chi ai Chinei erau adepti prezervarii chi-ului lor, chiar daca unii dintre maestri nu erau vegetarieni, ei aveau totusi o dieta echilibrata. A fost dovedit stiintific ca o dieta vegetariana echilibrata este mult mai buna decat o dieta bazata pe carne.

Exista multe neintelegeri cu privire la faptul de a fi vegetarian; proteinele sunt unul din principalele topicuri de dezbatere, multi cred ca poti sa obti proteine numai din carne. Vegetarieni obtin foarte mult proteine, daca mananca o varietate de fructe, legume, cereale. Ce nu obtin vegetarieni este acel surplus de proteine din dietele traditionale americane, surplus care conduce la suprasolicitarea rinichilor si boli din cauza deficitului de minerale din corp.

Multi cred ca o dieta vegetariana nu este o dieta echilibrata. Dietele vegetariene au o proportie de 3 macronutrienti, care sunt carbohidratii complexi, proteinele si grasimile. Hrana vegetariana cum ar fi plantele au tendinta sa fie sursa multor micronutrienti. Un alt mit care ar trebui sa fie clarificat este cu privire la lipsa calciului din hrana vegetariana.

Multe legume, mai ales cele verzi cu frunze mari, au depozite importante de calciu. Adevarul este ca vegetarieni sufera mult mai putin de osteoporoza ( o deficienta cauzate de lipsa calciu care duce la oase foarte slabite ).
Nu este o intentie de a forta lumea sa devina vegetariana. Dar, a fi vegetarian este raspunsul pentru a fi sanatos si implinit. Cele trei probleme importante care trebuiesc luate in considerare cu privire la vegetarism sunt: spirtualitatea, mentalul si fizicul.

Persoane care vor sa aspire la o spiritualitate mai ridicata au tendinta sa se ingrijeasca mult mai bine. Telul atingerii unui nivel ridicat de spiritualitate este deplasare dinspre natura animalica spre cea umana, aceea pe care Dumnezeu a dorit sa o avem. Mancand carne ne stopeaza din a atinge acest lucru. Dar tot stiinta incearca sa ignore o forta superioara celei omenesti, in laborator, nivelul de agresivitate este mult mai mare in cei ce consuma carne decat in cei care sunt vegetarieni!

Instinctele animalice sunt mult mai puternice de fiecare data cand manancam carne. Un alt aspect spiritual al oamenilor carnivori este atunci cand o persoana pune la indoiala necesitatea si metoda dar si karma uciderii animalelor. Majoritatea persoanelor spirituale cred in aure. Fotografiile Kiriliane ne arata un scut ce ramane in jurul tesutului mort sau amputat. Adopti aura animalului atunci cand mananci un animal ucis.

Fructele si legumele au o aura vibrationala mult mai ridicata decat cea a produselor animale. Candidatul spiritual este interesat doar in evolutia personala nu este asa ? Daca asa este, atunci consumul de carne ar trebui restrictionat cat mai repede.
„Esti ceea ce mananci”, este unul din sloganurile folosite pentru a arata aspectul mental al vegetarismului.

Atunci cand animalele sunt macelarite, enzime de frica si agresivitate sunt introduse in celulele lor din glande si alte organe, la fel ca si la oameni, si fac parte din carcasa animalului care este dus in magazinele alimentare. Raman in carne pana cand consumatorul ingurgiteaza acele enzime, care sunt la nivel molecular asemanatoare cu cele aflate in corpul uman.

Fructele si legumele nu au emotii; astfel, atunci cand sunt culese nu elibereaza niciun fel de celule emotionale inainte de a fi digerate. Enzimele din fructe si legume alimenteaza corpul cu suficienti nutrienti care vor mentine intotdeauna o stare mental sanatoasa.
Legumele si fructele sunt bogate in nutrienti, lucruri necesare corpului pentru a duce o viata fara boli si durere. Aceleasi lucruri nu pot fi spuse despre carne. Nutritional, sistemul digestiv uman nu poate descompune multe substante acide, cea mai importanta dintre acestea este carnea.
Cancerul de colon este foarte raspandit!

Este cauzat de evacuarea greoaie si descompunerea in colon a ramasitelor de carne. Vegetarieni nu vor suferi niciodata de aceasta boala. Multe persoane care consuma carne cred ca este singura sursa de proteine. Dar, calitatea acestei proteine este asa de scazuta incat foarte putin din ea poate fi folosita de corpul omenesc deoarece ii lipsesc sau este incompleta din punct de vedere al combinatiilor de amino-acizi, componentele principale ale proteinelor.

Studiile au demonstrat ca americanul de rand absoarbe de pana la 5 ori cantitatea necesara de proteine. Este dovedit medical ca excesul de proteine este periculos, principalul pericol este acidul uric ( deseul ramas de pe urma digestiei proteinelor ) care ataca rinchi, distrugand celulele rinichilor numite nefroni. Aceasta boala este numita nefrita; principala cauza este suprasolicitarea rinichilor. Proteine mult mai sanatoase sunt gasite intr-o lingurita de tofu sau in seminte de soia.

Ati obervat ce se intampla cu o bucata de carne daca este lasata la soare timp de 3 zile? Carnea poate sa stea in intestine pentru cel putin 4 zile pana cand sa fie digerata. Nu face absolut nimic doar asteapta sa treaca mai departe. De obicei poate sa stea si pentru mai mult timp, ramasite se pot observ si pana la cateva luni in intestine. Terapeuti pot oberva parcursul carnii la persoanele care au fost vegetariene chiar si la ani diferenta, astfel observam cum ramasitele nedigerate pot sa ramana pentru mult timp in intestine. Acest lucru a fost documentat ocazional la persoanele care au fost vegetariene timp de 20 de ani!

Unii vegetarieni spun ca sunt mult mai satisfacuti dupa ce mananca. Motivul principal este ca atunci cand sunt digerate produse vegetale produc mult mai putini keton. Pentru multi, ketoni cauzeaza stari de greata care sunt intelesi prin lipsa poftei de mancare. Desi corpul doreste o cantitatea mult mai mare de mancare, uneori nu putem sa toleram acest lucru.

Acesta este pericolul cauzat de produsele alimentare bogate in proteine care se afla pe piata. Acest nivel ridicat de ketoni se refera la o stare de infometare sugerata de corp datorita inabilitati acestuia de a-si cere portia nutritiva. Majoritatea americanilor mananca tipul gresit de carbohidrati care sunt nerecunoscuti si mult mai complexi pentru a rezolva aceasta boala. De asemenea, atunci cand nivelul de ketoni din sange este mult prea mare rezulta un PH acid, aceasta afectiune este cunoscuta ca acidoza.


Tigrii si leii care mananca carne si cresc puternici datorita ei au sistemul digestiv bazat pe un PH acid. Acidul clorhidric care il avem in avem in stomac nu este destul de puternic pentru a digera carnea. De asemenea intestinele lor sunt foarte scurte de doar 1 metru jumate pana la 3 metri nu ca al oamenilor care sunt intortocheate, incolacite si lungi de pana la 6 metri.
Carnea este inghetata pe perioade lungi de timp. Unele tipuri de carne ( mai ales pasarile de curte ) pot fi congelate pana la 2 ani de zile. Temperaturile scazute nu omoara toate tipurile de bacterii. Ca lucrurile sa fie si mai periculoase, in timpul livrarilor se pot dezgheta si recongela de mai multe ori. Acest lucru este inevitabil.


Cei care consuma carne sufera mult mai des de toxiinfectii alimentare decat cei care sunt vegetarieni , statisticile ne arata ca fiecare american a avut cel putin odata o toxiinfectie.Cand ati avut stari de greata, diaree sau doar dureri stomacale, cu siguranta nu ati avut nici cea mai mica idee ca totul se trage din cauza produselor animale pe care le-ati consumat. Carnea este scumpa si este cea care iroseste cele mai multe resurse.

Atunci cand cineva elimina din dieta sa carnea, o noua lume i se deschide in fata. Bucataria si prepararea produselor vegetariene nu este mai costisitoare decat cea a carnii. Din contra costa mult mai putin daca mananci vegetarian. Exista multe tipuri de retete vegetariene din toata lumea cum ar fi: retete italienesti, chinezesti, indiene, din Orientul-Mijlociu, frantuzesti, spaniole, etc.
In plus cineva poate sa incerce mult mai multe tipuri de mancare fiind vegetarian fiindca daca esti carnivor atractia pentru carne este foarte mare si nu iti va place altceva. Majoritatea consumatorilor au mancat mai mult de 5-6 tipuri de boabe si de legume – mult mai putin decat 10 % din ce este disponibil, incluzand mult tipuri apetisante de grau, nuci, si seminte. Si toate acestea pot fi preparate cu foarte mult imaginatie !

Sunt multe beneficii daca devenim vegetarieni decat daca am continua sau am vrea sa fim carnivori. Fiind vegetarian este cu totul o alta experienta. Cei care consuma carne sunt constant bolnavi, obositi, si supraponderali. Ca vegetarian poti sa fii sanatos, plin de energie, si sa ai o greutate perfecta. Daca vreti sa deveniti vegetarieni este cea mai buna solutie pe care o oferiti corpului, mintii si sufletului.

SCIENTIFIC PROOF that HUMANS are NATURAL HERBIVORES